«Εργαστήρι Μαιρηβή» - Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο

«Εργαστήρι Μαιρηβή» Kουκλοθέατρο                                                Μουσείο Κουκλοθεάτρου «Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα»

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση της τέχνης του Κουκλοθέατρου στη χώρα μας. Η δράση του βασίζεται στην αγάπη και τη γνώση μιας δημιουργικής καλλιτεχνικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται από τον επαγγελματικό χώρο του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κουκλοθέατρου. Τα Προγράμματά του απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία. Στεγάζει τις δραστηριότητές του στην Αθήνα και τα καλοκαίρια οι παραστάσεις και τα εργαστήριά του ταξιδεύουν στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Α) Διατηρεί Θεατρική Σκηνή αφιερωμένη αποκλειστικά στο Kουκλοθέατρο, όπου:
-    Κάθε χρόνο ανεβάζει δικές του κουκλοθεατρικές παραγωγές.
-    Φιλοξενούνται παραστάσεις και γίνονται συνεργασίες με Έλληνες Κουκλοπαίκτες και Αφηγητές.


Β) Από τον Οκτώβριο του 2018 έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό στο είδος του μουσειακό χώρο για την Τέχνη της Κούκλας στην Ελλάδα, «To θέατρο στ’ ακροδάχτυλα», που αποτελεί υλοποίηση του οράματος του Σουηδού μαριονετίστα Michael Meske. Στεγάζεται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναφοράς και τεκμηρίωσης στην περιοχή του Μεταξουργείου. Περιέχει μια πλήρη συλλογή από κούκλες κουκλοθεάτρου και θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο, σκηνών και σκηνογραφίας, εργαλείων και υποστηρικτικού οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης, διαθέτει βιβλιοθήκη και δύο κουκλοθεατρικές σκηνές 50 και 80 θέσεων.


Γ) Από το 2013 διοργανώνει κάθε χρόνο το «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης» στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του κουκλοπαίκτες και αφηγητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα και παρουσιάζουν παραστάσεις και εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά. Συμμετέχει και διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με διεθνείς φορείς και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις που παρατηρούνται παγκοσμίως στο Κουκλοθέατρο και την Αφήγηση.


Δ) Παράλληλες δράσεις:
- Διοργανώνει παραστάσεις κι εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οργανωμένες ομάδες και σχολεία.
- Συνεργάζεται με Ειδικά σχολεία, Ιδρύματα και Κοινωνικούς φορείς (Διεθνής Αμνηστία, Γυναικείες Φυλακές Θήβας κ.λπ.)
- Οργανώνει εξειδικευμένα εργαστήρια για την επιμόρφωση παιδαγωγών και καλλιτεχνών.
- Διοργανώνει ημερίδες, προβολές, περιοδικές εκθέσεις και ποικίλες άλλες παράλληλες δράσεις.
- Κάνει περιοδείες στην Ελλάδα με παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.


Παραστάσεις, Εκπαιδευτικά Προγράμματα, καθώς και το «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης» τελούν υπό την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού.

Με την Υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού:

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr