Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» ανοίγει τις πόρτες του στα Σχολεία

Το Κουκλοθέατρο αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, που μπορεί να συγκινήσει αισθητικά αλλά και να μεταφέρει γνώσεις και ηθικές αξίες.
Κάθε χρόνο το Εργαστήρι ανοίγει την πόρτα του σε σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με ποικίλα Εκπαιδευτικά – Ψυχαγωγικά Προγράμματα:
-   Παραστάσεις Κουκλοθεάτρου
-   Εργαστήρια Κατασκευής κι Εμψύχωσης Κούκλας
-   Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Τέχνη του Κουκλοθέατρου

Τα Προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κουκλοθέατρο - Μουσείο Κουκλοθεάτρου στο Μεταξουργείο.
Ορισμένα από τα Προγράμματά του μεταφέρονται και στο χώρο του Σχολείου
Στη διάρκεια της πορείας του, χιλιάδες Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δημόσια, Ιδιωτικά (Αρσάκεια και Τοσίτσεια Σχολεία, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Γείτονα, Καντά, Ζηρίδη, Μοντεσοριανή Αγωγή, κ.ά.) και Ειδικά σχολεία έχουν παρακολουθήσει Παραστάσεις και Εκπαιδευτικά Προγράμματά. Με ορισμένα εξ αυτών έχει σταθερή συνεργασία. Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου μας υπάρχει και από ομάδες σπουδαστών σε Ανώτερα κι Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


* Τα Προγράμματα προσαρμόζονται ηλικιακά ανάλογα με τις ομάδες.
* Το σχολείο μπορεί να επιλέξει μια ή περισσότερες δραστηριότητες, ανάλογα με τις δυνατότητες του.
* Εύκολη και ασφαλής πρόσβαση για τα σχολικά λεωφορεία.
* Ειδικός χώρος για να γευματίζουν τα παιδιά.
* Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό της επίσκεψή σας⇒ τηλ.: 2105222181 – 6942420062Το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο στο "Θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Το Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο, που φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PUPPET ON THE STAGE, επισκέφτηκε το Μουσείο Κουκλοθεάτρου το "Θέατρο στ' ακροδάχτυλα".

Ενήλικες από διαφορετικές χώρες ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, ρώτησαν, έμαθαν και είδαν την πορεία της κούκλας μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Συμμετείχαν σε εργαστήρι κουκλοθεάτρου, έφτιαξαν και ζωντάνεψαν τις κούκλες τους!!!

 

Τι είναι το "Εργαστήρι Μαιρηβή"

Το Εργαστήρι Μαιρηβή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κουκλοθεατρικής  τέχνης στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και τη διεύρυνση  της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα, με τη σύγχρονη ευρεία έννοιά της.

Social Media

"Εργαστήρι Μαιρηβή"

Κουκλοθέατρο

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr

"Το θέατρο στ' ακροδάχτυλα"

Μουσείο Κουκλοθεάτρου

Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, 10437

τηλ.: 2105222181 κιν.: 6942420062
e-mail: info@mairivi.gr